Ronde van het Villapark in Nijverdal; winst voor Tim Nederlof

De Ronde van het Villapark in Nijverdal was een spannende en uitdagende wedstrijd die deel uitmaakte van het Viro Criterium Klassement. Het parcours bestond uit een rondje van ruim 1 km met vlak voor de finish een venijnig heuveltje dat nog lang vals plat doorliep. De zeer warme omstandigheden maakten de koers extra zwaar. Zowel de sportklasse als de amateurs startten tegelijk, maar reden voor een aparte uitslag.

Voor HWV stonden de volgende renners aan de start: Tim Nederlof en Ruben Lukas bij de Amateurs, en Ruben Mensink, Niek Dam en Maurice Santman bij de Sportklasse.Bij aanvang van de wedstrijd stond Tim aan de leiding in het Viro Criterium Klassement. Hij werd echter op de hielen gezeten door Emiel Jansman uit Nijverdal, wat voor extra spanning zorgde.

De hitte en de zwaarte van het parcours eisten al snel hun tol. Vele renners werden gelost zonder dat er al echt hard werd gereden. Na een kwart wedstrijd ging Ruben Mensink in de aanval en kreeg even later assistentie van Tim. Emiel Jansman reageerde direct op Tim en bracht de groep weer samen. Net voor halverwege de koers werd er gesprint voor punten in het Viro klassement. Daarna viel het tempo even stil, en Tim maakte van dit moment gebruik om weg te rijden. Jansman reageerde, maar kwam op 20 meter te zitten. Tim wist de kloof uit te bouwen en kreeg vervolgens gezelschap van twee renners van de Hanzerenners. De groep van drie hield niet lang stand, en uiteindelijk moest Tim alleen verder. Met nog 35 km te gaan, reed hij vol door. Ronde na ronde werd zijn voorsprong op het peloton groter, en uiteindelijk won hij met een minuut voorsprong.

In de achtergrond reden Ruben Mensink en Niek een sterke koers. Ze wisten zich goed voorin te handhaven en konden nog meedoen in de finale. Uiteindelijk eindigde Niek op de 4e plaats en Ruben Mensink op de 5e plaats. Voor Ruben Lukas en Maurice lag het tempo te hoog, waardoor zij het peloton moesten laten gaan.

Door zijn overwinning verstevigde Tim zijn leiding in het Viro Criterium Klassement. Er resteert nog één wedstrijd, die in Borne.

Fotos